Krav maga Kids - Junioren

Krav Maga is een realistisch zelfverdedigingssyteem. En de realiteit is, dat ook kinderen te maken krijgen met vervelende en gevaarlijke situaties. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met het leren voor jezelf op te komen.

MET BOUWEN AAN JE WEERBAARHEID KUN je NIET VROEG GENOEG BEGINNEN

Krav Maga is een realistisch zelfverdedigingssyteem. En de realiteit is, dat ook kinderen te maken krijgen met vervelende en gevaarlijke situaties. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met het leren voor jezelf op te komen.

Kinderen leren tijdens Krav Maga hoe ze zichzelf fysiek, maar ook verbaal en mentaal kunnen verdedigen. De focus ligt op voorkomen, de-escaleren en, als nodig, verdedigen, bevrijden en wegkomen. Naast deze handvatten levert het meer zelfvertrouwen, zelfdiscipline, respect en doorzettingsvermogen op. Tegelijkertijd werk je ook nog eens aan je conditie, kracht en motoriek.

No Nonsense Gym biedt Krav Maga voor kinderen aan in twee groepen. Krav Maga Kids voor 7 t/m 11 jarigen en Krav Maga Junioren voor 12 t/m 15 jarigen. Vanaf 16 jaar mogen kinderen doorstromen naar de reguliere Krav Maga trainingen. Bij Krav Maga Kids is er extra aandacht voor het vergroten van het zelfvertrouwen, voor jezelf opkomen, bedreigende situaties vermijden en adequaat handelen in gevaarlijke situaties. Tijdens de Krav Maga Junioren trainingen is er extra aandacht voor het omgaan met gepest worden en de pesters en het vermijden van bedreigende situaties.

Daarom Krav Maga bij No Nonsense Gym

EEN LES KRAV MAGA Kids - Junioren VOLGEN?

Nieuwsgierig geworden of Krav Maga Kids – Junioren iets voor jou(w kind) is? Kom dan langs voor een proefles. Het is veel leuker om Krav Maga te ervaren dan er alleen over te lezen! Kijk op het rooster wanneer er een les voor jou(w kind) is en meld je (kind) aan voor een proefles.

Rooster Krav Maga Kids - Junioren

Kids 8 – 11 jaar

15:30 – 16:30

 

Juniors 12 – 15 jaar

16:30 – 17:30

Kids 8 – 11 jaar

15:30 – 16:30

 

Juniors 12 – 15 jaar

16:30 – 17:30

aanmelden lessen krav maga kids - junioren

Meteen beginnen met Krav Maga? Maak een keuze uit de opties hiernaast, en kies wat bij jou past.

Kids/Junioren Krav Maga 1x

30,-/maand
  • 1x per week
  • Kids 8 - 11 jaar
  • Juniors 12 - 16 jaar

Kids/Junioren Krav Maga 2x

42,50/maand
  • 2x per week
  • Kids 8 - 11 jaar
  • Juniors 12 - 16 jaar

TRAINING, LEVELS EN EXAMENS

De Krav Maga-niveaus bij Kids en Junioren zijn binnen ons bond (IKMF Nederland) opgedeeld in 2 gradaties: Kids en Junioren. Niet heel verrassend 😉 In de volksmond worden deze afgekort naar K en J. Beide gradaties kennen weer 5 levels. Ieder level kent zijn eigen curriculum.

Tijdens de Krav Maga-lessen trainen de kinderen voornamelijk op eigen level, met hier en daar uitstapjes naar de hogere levels. De technieken die ze leren worden in iedere les in een realistisch scenario geplaatst. Zo toetsen we samen met de kinderen of ze de geleerde technieken ook nog kunnen uitvoeren in een stressvolle situatie.

Wanneer je Krav Maga bij ons traint heb je de mogelijkheid om examens te doen. Ook wel leveltesten genoemd. De instructeur bepaalt wanneer iemand klaar is voor een leveltest. Iedere student heeft namelijk een eigen leercurve. Na het behalen van je level ontvang je een diploma en level patch voor op je Krav Maga-broek.

LIDMAATSCHAP KRAV MAGA-BOND

No Nonsense Gym is aangesloten bij de International Krav Maga Federation (IKMF) Nederland. Iedereen die bij een IKMF-locatie Krav Maga traint, wordt geacht lid te worden van IKMF.  Door betaling van de bondscontributie ben je ondersteunend lid en kun je:

Op het moment van je leveltest P1 moet je minimaal 11 weken lid zijn van de IKMF. Vergeet je dus niet in te schrijven. Meer informatie over het lidmaatschap tref je op de IKMF-website.

KRAV MAGA TRAININGSTENUE EN BESCHERMINGSMATERIAAL

Het officiële Krav Maga-tenue bestaat uit de zwarte Krav Maga-trainingsbroek met zwart/wit IKMF-logo en het grijze IKMF t-shirt. Dit tenue draag een student in ieder geval tijdens examens. Tijdens de lessen is het dragen van het club-shirt ook toegestaan. Dit t-shirt ontvang iedere student na het lid worden van de No Nonsense community.

Voor de optimale beoefening van Krav Maga dient iedere student beschermend materiaal aan te schaffen. Ook de Kids en Juniors. Het betreft een bitje, tok, scheenbeschermers, bokshandschoenen, MMA-handschoenen en eventueel borstbescherming. Deze materialen kun aangeschaft worden bij een sportwinkel naar keuze. No Nonsense Gym heeft in ieder geval goede ervaringen met Aiki Budo en Rumblestore. Op de pagina richtlijnen aanschaf materialen staat advies over de aanschaf. Schikt het niet om al het materiaal in één keer aan te schaffen, geef dan de prioriteit aan een bitje en tok.