Krav maga Women Only

Training met alleen vrouwen toegespitst op scenario’s waar vrouwen in terecht kunnen komen.

REGULIERE KRAV MAGA SPECIAAL VOOR VROUWEN

De technieken die je traint tijdens de Krav Maga Women Only lessen verschillen niet van de technieken die je traint tijdens de reguliere Krav Maga-lessen. Het enige dat anders is, is dat je traint met alleen maar vrouwen en dat de lessen meer worden toegespitst op scenario’s waar vrouwen in terecht kunnen komen.

Vrouwen krijgen vaak met andere vormen van geweld te maken dan bijvoorbeeld hetero mannen. Denk aan seksuele intimidatie op het werk of tijdens het uitgaan, mishandeling door een (ex-)partner, stalking en verkrachting. Circa 45% van de Nederlandse vrouwen geeft aan sinds haar vijftiende levensjaar slachtoffer te zijn geworden van lichamelijk of seksueel geweld. 

Krav Maga maakt je fysiek en mentaal weerbaarder. Je staat sterker in je schoenen, waardoor je zelfvertrouwen en gevoel van veiligheid wordt vergroot. Vrouwen hebben vaak het beeld dat Krav Maga niet voor hen is weggelegd. Het is agressief, te hard, gewelddadig en je hebt er vast een vechtsportachtergrond voor nodig. Dat beeld is echter niet juist. 

Krav Maga is een zelfverdedigingsmethodiek gebaseerd op de natuurlijke reflexen van de mens in dreigende situaties. Dat maakt het leren van de methodiek laagdrempelig, geschikt voor iedereen. Je leert bij Krav Maga niet alleen om jezelf te verdedigingen, maar ook om alerter te zijn van je omgeving. De focus ligt op het voorkomen, het de-escaleren en, indien nodig, verdedigen, bevrijden en wegkomen. Naast deze handvatten levert het meer zelfvertrouwen, zelfdiscipline en doorzettingsvermogen op. Een totaalpakket van fysieke en mentale beheersing en empowerment. 

Daarom Krav Maga bij No Nonsense Gym

EEN LES KRAV MAGA WOMEN ONLY VOLGEN?

Nieuwsgierig geworden of Krav Maga Women Only iets voor jou is? Kom dan langs voor een proefles. Het is veel leuker om Krav Maga Women Only te ervaren dan er alleen over te lezen! Kijk op het rooster wanneer er een les voor jou is en meld je aan voor een proefles.

Rooster Krav Maga Women Only

19:30 – 20:45

aanmelden lessen krav maga women only

Meteen beginnen met Krav Maga Women Only? Maak een keuze uit de opties hiernaast, en kies wat bij jou past.

Krav maga Women only 1x per week

35,-/maand
  • Kleine groepen
  • 1x per week
  • Vanaf 16 jaar

Strippenkaart groepslessen 10x

90,-
  • Groepsles naar keuze
  • 3 maanden geldig

TRAINING, LEVELS EN EXAMENS

De Krav Maga-niveaus zijn opgedeeld in 3 gradaties: Practitioner, Graduate en Expert. In de volksmond afgekort naar PG en E. Elk van de gradaties kent weer 5 levels. Ieder level kent zijn eigen curriculum. 

Tijdens de Krav Maga-lessen train je voornamelijk op jouw level, met hier en daar uitstapjes naar de hogere levels. De technieken die je leert worden in iedere les in een realistisch scenario geplaatst. Zo toetsen we samen of jij de geleerde technieken ook nog kunt uitvoeren in een stressvolle situatie.

Wanneer je Krav Maga bij ons traint heb je de mogelijkheid om examens te doen. Ook wel leveltesten genoemd. Jouw instructeur bepaalt wanneer je klaar bent voor een leveltest. Iedere student heeft een eigen leercurve. Houd in ieder geval rekening met minimaal 45 lessen voordat je instructeur je benadert voor een P1 test, 65 lessen voor elk opvolgend P-level en 108 uur voor een G-level. Na het behalen van je level ontvang je een diploma en level patch voor op je Krav Maga-broek.

LIDMAATSCHAP KRAV MAGA-BOND

No Nonsense Gym is aangesloten bij de International Krav Maga Federation (IKMF) Nederland. Iedereen die bij een IKMF-locatie Krav Maga traint, wordt geacht lid te worden van IKMF.  Door betaling van de bondscontributie ben je ondersteunend lid en kun je:

Op het moment van je leveltest P1 moet je minimaal 11 weken lid zijn van de IKMF. Vergeet je dus niet in te schrijven. Meer informatie over het lidmaatschap tref je op de IKMF-website.

KRAV MAGA TRAININGSTENUE EN BESCHERMINGSMATERIAAL

Het officiële Krav Maga-tenue bestaat uit de zwarte Krav Maga-trainingsbroek met zwart/wit IKMF-logo en het grijze IKMF t-shirt. Dit tenue draag je in ieder geval tijdens examens. Tijdens de lessen is het dragen van het club-shirt ook toegestaan. Dit t-shirt ontvang je na het lid worden van de No Nonsense community.

Voor de optimale beoefening van Krav Maga dien je beschermend materiaal aan te schaffen. Het betreft een bitje, tok, scheenbeschermers, bokshandschoenen, MMA-handschoenen en eventueel borstbescherming. Deze materialen kun je aanschaffen bij een sportwinkel naar keuze. No Nonsense Gym heeft in ieder geval goede ervaringen met Aiki Budo. Op de pagina richtlijnen aanschaf materialen tref je advies over de aanschaf. Schikt het niet om al het materiaal in één keer aan te schaffen, geef dan de prioriteit aan een bitje en tok.