Krav Maga

Uniek ongewapende zelfverdedigingssysteem gebaseerd op de natuurlijke reflexen van de mens in bedreigende en gevaarlijke situaties en daardoor geschikt voor iedereen..

REALISTISCHE ZELFVERDEDIGING GESCHIKT VOOR IEDEREEN

Krav Maga een zeer effectief en ongewapend zelfverdedigingssysteem. Bedoeld voor mensen die geen ervaring hebben met vechten. Het systeem komt oorspronkelijk uit Hongarije en is verder ontwikkeld in Israël. Krav Maga combineert technieken uit verschillende vechtsporten. De technieken sluiten aan op de natuurlijke reflexen van iemand die zich verdedigt tegen een aanval. Dit kan bijvoorbeeld een aanval zijn in een kleine, besloten ruimte of een openbare buitenruimte. Met of zonder wapen.

Voor iedere situatie biedt Krav Maga een set principes en tools om zo snel en veilig mogelijk weg te kunnen komen. Er zijn geen scheidsrechters of tijdslimieten. De technieken zijn niet gericht op competitie. Het doel is om je in relatief korte tijd effectief te kunnen verdedigen, waardoor een no-nonsense benadering voor de hand ligt.

Krav Maga is een compleet pakket van fysieke en mentale beheersing in dreigende situaties, welke ook nog eens goed is voor je conditie en body shaping.

Daarom Krav Maga bij No Nonsense Gym

EEN LES KRAV MAGA VOLGEN?

Nieuwsgierig geworden of Krav Maga iets voor jou is? Kom dan langs voor een proefles. Het is veel leuker om Krav Maga te ervaren dan er alleen over te lezen! Kijk op het rooster wanneer er een les voor jou is en meld je aan voor een proefles.

Rooster Krav Maga Volwassenen

19:30 – 20:45

19:30 – 20:45

9:30 – 10:45

aanmelden lessen krav maga

Meteen beginnen met Krav Maga? Maak een keuze uit de opties hiernaast, en kies wat bij jou past.

Krav maga Onbeperkt volwassenen

45,-/maand
  • Kleine groepen
  • Onbeperkt Krav Maga
  • Vanaf 16 jaar

Strippenkaart groepslessen 10x

90,-
  • Groepsles naar keuze
  • 3 maanden geldig

TRAINING, LEVELS EN EXAMENS

De Krav Maga-niveaus zijn opgedeeld in 3 gradaties: Practitioner, Graduate en Expert. In de volksmond afgekort naar P, G en E. Elk van de gradaties kent weer 5 levels. Ieder level kent zijn eigen curriculum. 

Tijdens de Krav Maga-lessen train je voornamelijk op jouw level, met hier en daar uitstapjes naar de hogere levels. De technieken die je leert worden in iedere les in een realistisch scenario geplaatst. Zo toetsen we samen of jij de geleerde technieken ook nog kunt uitvoeren in een stressvolle situatie.

Wanneer je Krav Maga bij ons traint heb je de mogelijkheid om examens te doen. Ook wel leveltesten genoemd. Jouw instructeur bepaalt wanneer je klaar bent voor een leveltest. Iedere student heeft een eigen leercurve. Houd in ieder geval rekening met minimaal 45 lessen voordat je instructeur je benadert voor een P1 test, 65 lessen voor elk opvolgend P-level en 108 uur voor een G-level. Na het behalen van je level ontvang je een diploma en level patch voor op je Krav Maga-broek.

LIDMAATSCHAP KRAV MAGA-BOND

No Nonsense Gym is aangesloten bij de International Krav Maga Federation (IKMF) Nederland. Iedereen die bij een IKMF-locatie Krav Maga traint, wordt geacht lid te worden van IKMF.  Door betaling van de bondscontributie ben je ondersteunend lid en kun je:

Op het moment van je leveltest P1 moet je minimaal 11 weken lid zijn van de IKMF. Vergeet je dus niet in te schrijven. Meer informatie over het lidmaatschap tref je op de IKMF-website.

KRAV MAGA TRAININGSTENUE EN BESCHERMINGSMATERIAAL

Het officiële Krav Maga-tenue bestaat uit de zwarte Krav Maga-trainingsbroek met zwart/wit IKMF-logo en het grijze IKMF t-shirt. Dit tenue draag je in ieder geval tijdens examens. Tijdens de lessen is het dragen van het club-shirt ook toegestaan. Dit t-shirt ontvang je na het lid worden van de No Nonsense community.

Voor de optimale beoefening van Krav Maga dien je beschermend materiaal aan te schaffen. Het betreft een bitje, tok, scheenbeschermers, bokshandschoenen, MMA-handschoenen en eventueel borstbescherming. Deze materialen kun je aanschaffen bij een sportwinkel naar keuze. No Nonsense Gym heeft in ieder geval goede ervaringen met Aiki Budo. Op de pagina richtlijnen aanschaf materialen tref je advies over de aanschaf. Schikt het niet om al het materiaal in één keer aan te schaffen, geef dan de prioriteit aan een bitje en tok.