Over Sharon van Dongeren

onze trainer

Sharon van Dongeren

Wie ben ik?

Sharon van Dongeren is een van de trainers bij No Nonsense Gym en divisiehoofd van Krav Maga Kids/Juniors en Women Only. Voordat zij met Krav Maga in aanraking kwam en de instructeursopleiding afrondde, had Sharon een sportachtergrond in fitness, Westers Boksen en wat uitstapjes naar Muay Thaiboksen. Naast Krav Maga instructeur is zij tevens Trojan Workout instructeur, agressiemanagementtrainer en communicatieadviseur bij een ggz-instelling die gespecialiseerd is in het behandelen van mensen met complexe psychotraumaklachten (zoals PTSS).

Sharon van Dongeren

Instructeur - Hoofd Kids en Women Only

Sharon van Dongeren

proefles volgen?

Nieuwsgierig geworden of No Nonsense Gym iets voor jou is? Kom dan langs voor een proefles. Het is veel leuker om te ervaren dan er alleen over te lezen! Kijk op het rooster wanneer er een les voor jou is en meld je aan voor een proefles.

Zelfvertrouwen, kracht en veiligheid gun ik iedereen

“Het gevoel van veiligheid staat onder invloed van verschillende factoren. Beveiligingscamera’s in de stad. Blauw op straat. Verharding van de maatschappij. Maar ook zaken dichter bij huis, zoals je leefomgeving, opvoeders of partner. Externe factoren waar je vaak geen invloed op kan uitoefenen. Waar je echter wel invloed op hebt, zijn de twee belangrijkste elementen, de bakermat van persoonlijke veiligheid: je fysieke en mentale weerbaarheid. Deze elementen staan centraal bij en worden vergroot middels Krav Maga. Kennis die ik als Krav Maga-instructeur wil overdragen aan zoveel mogelijk mensen. Want, veiligheid is voor iedereen.

Voordat ik met Krav Maga in aanraking kwam, had ik een sportachtergrond in fitness, Westers Boksen en wat uitstapjes naar Muay Thaiboksen. Na een heroverweging van de effectiviteit van vechtsporten besloot ik mijn langgekoesterde wens te vervullen en startte ik in 2017 met Krav Maga. Daarin vond ik niet enkel een zelfverdedigingssysteem gebaseerd op realistische scenario’s, maar ook een training van alertheid en mentale weerbaarheid. Een bron van zelfvertrouwen, kracht en veiligheid. Iets wat ik zocht en een ieder gun.

In 2019 ben ik het avontuur aangegaan van de IKMF Civilian Instructor Course en de Kids Instructor Course. Twee diploma’s die ik in 2020 in ontvangst heb mogen nemen. Kort daarna ben ik gestart met het lesgeven aan kinderen, volwassenen en specifiek LHBTI’ers en voltooide ik de Women Instructor Course succesvol. Op deze wijze wil ik bijdragen aan het vergroten van de persoonlijke veiligheid van de mensen die het ’t meest nodig hebben: de kwetsbare doelgroepen.

Mocht je meer over mij willen weten of iets anders willen bespreken, schroom niet om contact te leggen. En wellicht zien we elkaar op de No Nonsense Gym mat.”