Iets Nieuws Proberen

31 december. De laatste dag van het jaar. Sinds de kerstdagen voorbij zijn, word je platgegooid met terugblikken en recaps over het afgelopen jaar. Logisch op zich. Ik deed dat ook. Een traditie die velen zullen voortzetten. De vooral goede en leuke momenten, met af en toe een minder moment, weer de revue laten passeren. De mindere momenten worden ook vaak aangehaald als persoonlijke groei door het overkomen van moeilijke momenten blablabla. Ik ben wellicht wat cynisch, maar het zijn ook zeker belangrijke momenten om bij stil te staan. Alleen soms is het tijd voor weer eens wat anders. Iets nieuws en dat is vaak toch een beetje eng.

Veranderingen of nieuwe dingen hoeven niet altijd hele grote enge dingen/beslissingen te zijn. Het maakt niet uit hoe klein de stap vooruit is, je gaat nog steeds vooruit. Daarom ook voor mij dit jaar iets nieuws en iets anders als afsluiting. Geen uitgebreide terugblik op 2023, maar een kleine vooruitblik op 2024. ZEKER geen standaard voornemen, maar een statement.

2024 wordt het jaar dat ik verder ga ‘bouwen’ op de fundering die ik afgelopen jaar heb gelegd. Persoonlijk en zakelijk. Geen intenties over de richting die ik op wil gaan, maar concrete stappen en beloftes.

Één belofte die ik alvast met jullie deel: aankomend jaar verschijnen er meer door mij geschreven blogs. De eerste reeks gaat over: clichés.

Fijne jaarwisseling en wellicht tot in 2024!